Доступність посилання

ТОП новини

Адміністрація президента: введення воєнного стану недоцільне


Введення воєнного стану в Україні вигідне лише державі-агресору, а не Україні, тому є нераціональним і недоцільним. Про це заявив перший заступник керівника адміністрації президента Геннадій Зубко під час зустрічі з мітингувальниками під адміністрації.

«Усі мають розуміти, що держава, в якій вводиться воєнний стан, не може отримувати військово-технічну допомогу з будь-якої іншої країни. Сьогодні є пряма військова агресія. Тому я хочу попросити всіх, хто чинить істерику в країні, заспокоїтись, а тих, хто хоче взяти зброю, – рухатись на фронт», – цитує слова Зубка прес-служба адміністрації президента у Facebook.

Геннадій Зубко повідомив, що надалі інформацію щодо пересування військових сил України буде засекречено, оскільки її оприлюднення шкодить військовослужбовцям, задіяним в АТО, та проведенню бойових операцій.

«Вчора після повідомлення про те, що війська вийшли у сторону Старобешеве, вони були обстріляні «Градом». Позиція керівника Генштабу полягає у тому, що подібна інформація буде закрита», – зазначив Зубко.

Адміністрацію президента у Києві пікетують із вимогою допомогти бійцям у зоні антитерористичної операції, зокрема – надіслати підкріплення під Іловайськ і надати добровольчим батальйонам важке озброєння.

За повідомлення кореспондента Радіо Свобода, наразі на Банковій – близько 300 осіб, вони заявляють, що перебуватимуть там доти, доки не завершиться засідання РНБО.

Лідер партії «Батьківщина», колишній премʼєр Юлія Тимошенко закликала президента України Петра Порошенка запровадити воєнний стан у Донецькій і Луганській областях.

Президент України Петро Порошенко визнав факт перебування на території України російських військ.

Москва досі не прокоментувала повідомлення про перебування на території України регулярних російських військ. За даними з НАТО, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

XS
SM
MD
LG