Доступність посилання

ТОП новини

У Москві затримали 7 учасників антивоєнної акції на підтримку України – ЗМІ


На Манежній площі у Москві затримали 6 учасників антивоєнної акції. Про це повідомляє сайт ОВД-Інфо.

Олександра Букварьова, яка представляє інтереси активістів розповіла, що затримані висловлювали протест проти політики щодо України.

На відео, розміщеному у YouTube активісти стоять біля пам’ятника маршалу Жукову. У руках у них плакати «Ні війні з Україною», «Stop Putin = Stop war», «Зупинити Путіна = зупинити війну».

Серед затриманих були жінки, які прийшли з плакатами «Я громадянка Росії проти війни з Україною». Під час затримання активістів російські поліцейські говорять про порушення правил проведення одиночних пікетів.

Раніше у четвер Тверський суд Москви заарештував на 15 діб активіста Дмитра Монахова, який проводив одиночний антивоєнний пікет коло Червоної площі. Його звинуватили в опорі співробітнику поліції. Про це сайту ОВС-Інфо повідомив адвокат активіста Еміль Терьохін.

За інформацією сайту РБК, який посилається на очевидців-журналістів, Монахов стояв на Манежній площі без плакатів і символіки, але вже через кілька хвилин його затримали четверо поліцейських. Раніше про свій намір провести акцію він написав у Twitter: «Я росіянин, не бидло і не вбивця. І не окупант. Мені соромно, що Путін – мій президент. Іду на Манежку проти війни».

Заклики вийти на акції проти вторгнення російських військ на Україну з'явилися і в соціальній мережі «ВКонтакте». Крім того, користувачі поширюють в мережі повідомлення з хеш-тегом #RussiaInvadedUkraine з вимогою припинити війну з Україною.

У четвер Петро Порошенко заявив про факт перебування на території України російських військ.

НАТО оприлюднило нові супутникові знімки, які свідчать про перебування в Україні російських військ. За даними з альянсу, може йтися щонайменше про тисячу російських військових.

Росія ці факти заперечує.

XS
SM
MD
LG