Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликав сепаратистів відкрити гуманітарний коридор для українських військових


Президент Росії Володимир Путін, Мінськ, 27 серпня 2014 року
Президент Росії Володимир Путін, Мінськ, 27 серпня 2014 року

Президент Росії Володимир Путін звернувся до сепаратистів на Донбасі зі закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні.

«Очевидно, що ополчення досягло серйозних успіхів у припиненні силової операції Києва, що несе смертельну небезпеку для населення Донбасу, і вже призвела до величезних жертв серед мирних мешканців», – передає слова Путіна прес-служба Кремля.

За його словами, велика кількість українських військовослужбовців, що беруть участь у військовій операції «не за своїм бажанням, а виконуючи наказ», потрапила в оточення.

«Я закликаю сили ополчення відкрити гуманітарний коридор для українських військовослужбовців, які опинилися в оточенні, для того, щоб уникнути безглуздих жертв, надати їм можливість безперешкодно вийти з району бойових дій, возз’єднатися зі своїми сім’ями, повернути їх матерям, дружинам і дітям, терміново надати медичну допомогу пораненим в результаті військової операції. Російська сторона, у свою чергу, готова і буде надавати гуманітарну допомогу населенню Донбасу, яке страждає від гуманітарної катастрофи», – мовиться у заяві.

Раніше США заявили, що Росія несе відповідальність за кризу в Україні. Українська влада звинувачує Росію у введенні військ на Донбас.

XS
SM
MD
LG