Доступність посилання

ТОП новини

ЄС має тиснути на Росію, але зберігати відкритими і дипломатичні канали – Баррозу


Європейському союзу слід далі дотримуватися двостороннього підходу до кризи в Україні: тримати відкритими дипломатичні канали і водночас чинити тиск на Росію. Так вважає голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу.

На думку лідера виконавчої установи ЄС, «ситуація в Україні викликає глибоку глобальну тривогу». «Мета Євросоюзу знайти їй рішення, що базоване на українській територіальній цілісності, суверенності, незалежності, а також суворому дотриманні міжнародних стандартів», – наголосив Баррозу.

Водночас, за його словами, «поведінка Росії останнім часом рухається в протилежний бік від цих стандартів та принципів». Європейський очільник вкотре закликав російську владу «припинити підтримку сепаратистів зброєю та персоналом».

У суботу в Брюсселі відбудеться позачерговий саміт ЄС, де одним з головних питань будуть пошуки шляхів деескалації ситуації в Україні.

Україна напередодні заявила про перебування на Донбасі російських військ. Росія стверджує, що доказів цього міжнародна спільнота не має.

XS
SM
MD
LG