Доступність посилання

ТОП новини

МОН: на Донбасі не розпочнеться навчання у майже 900 школах


У Донецькій і Луганській областях 1 вересня не розпочнеться навчання у майже 900 школах. Про це повідомила заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

«На Донбасі 1 вересня навчання не розпочнуть 432 школи в Луганській області і 440 шкіл в Донецькій області. Це майже 900 шкіл, де навчання не розпочнеться», – сказала Совсун.

Інна Совсун зазначила, що середньоосвітні навчальні заклади мають право на свій розсуд ухвалювати рішення про початок навчального року. Натомість виші Донбасу узгоджуватимуть цю дату з Міністерством освіти та науки, додала представник відомства.

Окрім того, Інна Совсун повідомила, що студенти вищих навчальних закладів, які перебувають на окупованих бойовиками територіях Донецької та Луганської областей, зможуть продовжити навчання за спеціальністю в будь-якому іншому виші України. Для цього вони мають надати паспорт та заповнити заяву. Після закінчення бойових дій студенти повернуться у рідні виші на Донбасі.

Загалом на Донбасі є 1771 школа: 678 шкіл у Луганській та 1093 в Донецькій областях.

За даними Міністерства освіти і науки, всього 1 вересня 2014 року розпочнеться робота у 16650 середньоосвітніх навчальних закладах, до шкіл піде 3,5 мільйони учнів.

XS
SM
MD
LG