Доступність посилання

ТОП новини

Український верхолаз Mustang виграв премію Troublemaker Award


Український верхолаз Mustang Wanted виграв цьогорічну премію Troublemaker Award, яка видається за порушення громадського спокою. Про це йдеться у повідомленні на сайті цієї премії. У якості винагороди Mustang отримає 10 тисяч доларів.

«Пофарбував зірку на верху московської сталінської висотки у синьо-жовтий колів українського прапора під час вторгнення Росії в Україну. Продав ексклюзивні права на відео російському пропагандистському каналу LifeNews за 5 тисяч доларів. А потім віддав ці гроші добровольчому батальйону «Донбас», який воює проти російських агресорів», – йдеться у повідомленні на сайті Troublemaker Award.

У 2013 році цю премію отримала Надія Толоконникова із екс-групи Pussy Riot.

20 серпня на шпилі відомої будівлі на Котельницькій набережній у центрі Москви з’явився український прапор, а верхівка золотистої зірки на шпилі будівлі була розфарбована синьою фарбою.

Поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних: двох хлопців і двох дівчат, яким загрожує до семи років в’язниці. Український верхолаз Mustang Wanted, щоб не наражати на покарання непричетних людей, зізнався у цьому вчинку і заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Відзняте відео Mustang Wanted продав російському каналу LifeNews і заявив, що передає ці гроші добровольчому батальйону «Донбас».

XS
SM
MD
LG