Доступність посилання

ТОП новини

Перші бійці вийшли з оточення під Іловайськом − Аваков


Арсен Аваков
Арсен Аваков

В опорний пункт в Комсомольському вийшли з оточення деякі бійці Іловайського групування. Всього наразі там 28 осіб. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав міністр внутрішніхсправ Арсен Аваков.

«28 чоловіків з батальйонів МВС «Миротворець» (14), «Херсон» (3) і «Дніпро-1» (11). З ними кілька людей зі складу батальйонів ТРО МО. Не дарма всю ніч тримали рубіж! Чекаємо решту хлопців!» − написав він.

Пізніше Аваков уточнив, що всього за ніч до позицій сил антитерористичної операції вийшло близько 100 бійців, проте військовим, оточеним бойовиками під Червонопіллям, вирватися поки не вдалося.
«Всього за ніч вишли до наших позицій близько ста бійців (28 із добровольчих батальйонів лише зараз і хлопці з МО)», – написав глава МВС.

Наразі продовжити термін дії ультиматуму бойовиків щодо виведення українських військових з-під Іловайська спеціальним коридором намагається зараз командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

Він написав, що зараз відбуваються переговори з розвідротою ПДВ Росії. Також він повідомив, що навколо українських військових залишаються три кола оточення: Новокатеринівка, Старобешеве і Червоносільске.

В останньому перебувають залишки батальйону «Донбас» і тих частин, які не здалися.

За словами Семенченка, проблема в тому, що військова частина, що оточила бійців під Червонопільском нічого, не знає про домовленості щодо коридору і дала ще дві години на здачу.

Раніше у «Донбасі» повідомляли про домовленість з бойовиками о 10:00 ранку 30 серпня вивести українських військових з-під Іловайська спеціальним коридором.

XS
SM
MD
LG