Доступність посилання

ТОП новини

Поранені з Іловайського котла прибувають до Дніпропетровська


До Дніпропетровська цієї ночі доправили кількох бійців поранених під Іловайськом на Донеччині. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в Штабі національного захисту Дніпропетровської області.

За даними зі штабу, шість бійців батальйону спецпризначення МВС України «Дніпро-1» доправлені до обласної лікарні імені Мечникова, їхній стан оцінюють як середнього ступеню тяжкості.

Як зазначили в штабі, згідно з попередньою інформацією, командир батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза та його водій, які разом з іншими бійцями «Дніпра-1» перебували в оточенні озброєних сепаратистів під Іловайськом, живі й не в полоні. Про їхнє місце перебування не повідомляється.

Водночас з Дніпропетровського військового шпиталю повідомили, що до них у неділю вдень, зокрема, надійшло семеро військових, постраждалих під Іловайськом, усі – у важкому стані.

Раніше про значні втрати українських сил під Іловайськом повідомили бійці окремої сотні «Крим». У РНБО досі не можуть назвати кількість загиблих.

Бійці кількох добровольчих батальйонів увійшли до Іловайська 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль значну частину стратегічно важливого для постачання угруповання «ДНР» у Донецьку міста, але зустріли потужний опір бойовиків, розташованих в укріпленому районі.

Близько тижня тому стали надходити повідомлення про оточення українських сил і брак підтримки з боку командування антитерористичної операції. Згодом українські добровольці повідомляли, що їм протистоять частини регулярної російської армії.

XS
SM
MD
LG