Доступність посилання

ТОП новини

Чехія наразі не підтримує розширення санкцій ЄС щодо Росії – прем’єр


Богуслав Соботка, архівне фото
Богуслав Соботка, архівне фото

Чехія утримається від схвалення нового кола санкцій Європейського союзу щодо Росії до часу, поки ЄС не представить конкретний план, заявив у неділю прем’єр-міністр Чехії Богуслав Соботка.

Потрібно буде також, щоб нове коло санкцій затвердив уряд Чехії, додав він в інтерв’ю громадському інформаційному телеканалові ČT24.

На його думку, вже застосовані проти Росії санкції нічого не змінили в її поведінці.

Не сповнив надій і саміт у Мінську – з одного боку, відбувались переговори, але «в той самий час тривало вторгнення російської військової техніки і також російських вояків на Сході України», наголосив Соботка.

Із критикою позиції чеського прем’єра, голови лівоцентристської Чеської соціально-демократичної партії Богуслава Соботки вже виступила низка відомих політиків. Зокрема, заступник голови опозиційної партії TOP09 Мартін Купка наголосив, що, ставлячи під сумнів санкції ЄС щодо Росії, прем’єр «ставить Чехію до ролі ненадійного партнера не лише щодо ЄС, але й щодо НАТО».

На саміті Євросоюзу у Брюсселі, який завершився вже в ніч на неділю, було вирішено не запроваджувати негайно нових санкцій проти Росії через її воєнне вторгнення до материкової частини України, але терміново розробити новий пакет санкцій протягом тижня. Росії також висунули ультиматум – за цей час припинити своє вторгнення до України. При цьому, за повідомленнями, незгоду з розширенням санкцій ЄС щодо Росії, крім Чехії, висловили також Словаччина, Угорщина та Кіпр.

XS
SM
MD
LG