Доступність посилання

ТОП новини

Під Маріуполем обстріляні українські прикордонні катери – повідомлення


Засоби інформації і учасники соціальних мереж повідомляють у неділю про обстріл двох українських катерів берегової охорони в Азовському морі неподалік Маріуполя. Наразі достеменно не відомо, що саме відбулося.

Як повідомляє сайт міста Маріуполя 0629.com.ua, до лікарень доставлені шестеро потерпілих із цих катерів, даних про загиблих немає.

Відеозаписи очевидців дають можливість припустити, що принаймні один із катерів були обстріляний із авіації – ймовірно, з вертольотів.

При цьому сепаратисти стверджують, що то вони знищили українські катери. За одними з їхніх тверджень, це зробили «військово-морські сили Новоросії», за іншими катери підбили керованими протитанковими ракетами.

Незалежної чи офіційної інформації про цей інцидент наразі немає. Речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко тільки підтвердив сам факт нападу.

У середу приморські території на сході від Маріуполя, що біля кордону з Росією, з містом Новоазовськом зайняли введені з Росії війська цієї країни і сили підтримуваних ними сепаратистів.

Російська військова авіація, літаки і вертольоти, вже не раз вторгалася в повітряний простір України.

XS
SM
MD
LG