Доступність посилання

ТОП новини

НАТО планує п’ять баз у Східній Європі, щоб протистояти Росії – газета


Союз НАТО визнає Росію «загрозою євроатлантичній безпеці» і створить п’ять баз у країнах колишнього Варшавського договору – про такі подробиці підготованого до саміту НАТО наступного тижня плану заявляє в неділю німецький щоденник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

До таких багатонаціональних баз в Естонії, Латвії, Литві, Польщі й Румунії переведуть озброєння, включно з танками. В кожній із них завжди буде від 300 до 600 військових, повідомив виданню неназваний чільний посадовець. Крім того, НАТО дислокуватиме в цих п’яти країнах невелику кількість бойових військ за принципом ротації; термін цього наразі не обмежений. На регулярних навчаннях із участю кількох тисяч військових тренуватимуться захищатися від нападів Росії.

Також мають створити сили швидкого реагування з 4 тисяч осіб, які можна буде швидко відправити на схід у разі нападу чи введення ворожих військ, пише газета.

У плані дій, який підготували до саміту посли всіх 28 країн-членів НАТО і який вважається секретним, дії Росії в Україні аналізуються як «гібридна війна», мовиться у статті. Подальші подробиці реагування на це мають розробити до кінця року планувальники штабів НАТО.

У статті йдеться про документ, підготований напередодні. Останніми ж днями на Заході підтвердили, що російські регулярні війська вже вторглися до України. Росія категорично заперечує це.

XS
SM
MD
LG