Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку перебувають 680 полонених українських військових – переговірник Рубан


Військові оголошують тимчасове перемир'я, аби доварити кашу - Рубан
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:05 0:00

Керівник громадської організації «Офіцерський корпус», експерт-переговірник Володимир Рубан заявляє про те, що за результатами останніх військових операцій в одному місці в Донецьку сконцентровано 680 полонених українських військових.

«Уже стає проблемним питанням те, як їх годувати. Керівництво Дніпропетровської області готує «гуманітарний поїзд» із продуктами, щоб годувати українських полонених», – сказав Рубан.

Володимир Рубан також повідомив, що в рамках його останньої поїздки в зону бойових дій йому та колегам вдалось вивезти з полону 16 військових, «80 відсотків із яких – це військові, які перебували під Іловайськом».

Генерал Рубан також повідомив, що «з донецькою стороною та Захарченком» (самопроголошеним «прем’єром» так званої «ДНР» – ред.) вдалося домовитися про те, що убиті з обох сторін будуть видаватися без додаткових умов.

«Більше не буде жодних умов по «200-х», по тому, щоб забрати загиблих з поля бою. Їм будуть надано почесті, їхні тіла не будуть міняти. Ми домовилися, що полонених не будуть катувати і не будуть розстрілювати – це те, про що ходили чутки. І є підтверджені факти, що в полоні дехто не виживав», – додав він.

Рубан зауважив, що, незважаючи на те, що українська влада не називає бойові дії на сході війною, до людей у полоні в угрупованні «ДНР» пообіцяли ставитись саме як до військовополонених.

Операція з виведення підрозділів українських силовиків з оточення під Іловайськом триває. За даними речника інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка, подробиці цієї операції до її закінчення не розголошуються.

XS
SM
MD
LG