Доступність посилання

ТОП новини

У школах Донбасу дітей навчатимуть, як уберегтися від мін


Постер «Дивися під ноги» для учнів з Донбасу
Постер «Дивися під ноги» для учнів з Донбасу

Навчальний рік у школах Донецької та Луганської областей розпочнеться з інформування про небезпеку вибухових пристроїв. Таку інформаційну кампанію під назвою «Дивись під ноги» розпочало Міністерство освіти і науки України разом з Державною службою надзвичайних ситуацій та дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). Школи отримають спеціальні інформаційні комплекти: плакати, листівки для дітей, брошури для батьків та мультфільм.

«Найголовнішим у теперішньому стані війни є не дата початку навчального року, а те, щоб усі дітлахи, батьки і педагоги залишилися живими і неушкодженими», – сказав заступник міністра освіти Павло Полянський.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, з 6 липня у Донецькій та Луганській областях знешкоджено більше ніж 16,5 тисяч вибухових пристроїв, більшість із яких – саморобні і не підпадають під існуючі класифікації.

«З цих 16,5 тисяч 400 мін було спеціально встановлено для ураження людей в дитячих садочках, школа, скверах та парках. Частина з них була замаскована і під дитячі іграшки», – сказав директор департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби з надзвичайних ситуацій, генерал Григорій Марченко.

Зараз на території Донецької та Луганської областей працюють 180 піротехніків і 40 одиниць спеціальної піротехнічної техніки.

1 вересня у Луганській і Донецькій області відкрилося 797 шкіл, 900 шкіл – закриті. Натомість у населених пунктах, де тривають бойові дії, навчальний рік орієнтовно розпочнеться з 1 жовтня.

XS
SM
MD
LG