Доступність посилання

ТОП новини

Рада спростила ввезення в Україну продукції оборонного призначення


Верховна Рада ухвалила зміни до Митного кодексу України щодо спрощення ввезення продукції оборонного призначення. За це рішення проголосували 234 народні депутати з 318 зареєстрованих у сесійній залі.

Ухвалений закон доповнює Митний кодекс новим пунктом, згідно з яким у випадках, встановлених цим кодексом та іншими законами з питань оподаткування, при ввезенні на митну територію України або вивезенні за її межі від оподаткування митом звільняється зокрема продукція оборонного призначення для виконання поставлених завдань щодо відсічі збройній агресії проти України, забезпечення недоторканності державного кордону, захисту держави і суспільства від тероризму.

Перелік товарів із зазначенням кодів згідно з УКТЗЕД (класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності) затверджується Кабінетом міністрів України.

Як зазначив із цього приводу народний депутат від «Батьківщини» Сергій Терьохін, у результаті ухвалення цих змін з продукції оборонного призначення не стягуватиметься мито у розмірі 5 відсотків.

XS
SM
MD
LG