Доступність посилання

ТОП новини

Військового вирішення конфлікту в Україні бути не може – Моґеріні


Федеріка Моґеріні 1 листопада змінить на посаді глави європейської дипломатії Катрін Аштон
Федеріка Моґеріні 1 листопада змінить на посаді глави європейської дипломатії Катрін Аштон

Міністр закордонних справ Італії і новообрана голова європейської дипломатії Федеріка Моґеріні вважає, що конфлікт в Україні можна вирішити лише дипломатичним шляхом. Про це вона заявила сьогодні у Європейському парламенті.

«В українській кризі не може бути військового рішення, а працювати треба тільки над політичним виходом», – сказала вона.

Водночас Моґеріні додала, що «у нинішній ситуації про стратегічне партнерство між ЄС та Російською Федерацією більше не йдеться». «І це – вибір Москви», – наголосила італійський міністр.

Федеріка Моґеріні також зазначила, що на саміті НАТО в Уельсі наприкінці тижня «важливо й необхідно запевнити східні країни-члени, які поділяють кордони з Росією, що 5-й пункт угоди НАТО – це не лише текст на папері». «Є деякі кроки, які союз НАТО має зробити для посилення безпеки», – заявила італійський міністр.

Згідно з 5-им пунктом Північноатлантичної угоди, в разі нападу на одну з країн-союзниць, вона може розраховувати на військову підтримку решти 27 держав-членів блоку.

Із 1 листопада Моґеріні обійме посаду верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки.

XS
SM
MD
LG