Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові і далі на захоплених територіях Донбасу – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Збройні сили Російської Федерації продовжують концентрувати живу силу і військову техніку в захоплених населених пунктах Донбасу. Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Російські підрозділи зафіксовані в Донецьку, Амвросіївці, Старобешевому, Гусельщиковому, в Новоазовську і Маркіному Донецької області; у селищі Перемога, Новосвітлівка, Хрящуватому Луганської області та в самому Луганську», – повідомив Лисенко.

За його словами, протягом доби українські військові 22 рази зазнавали обстрілу поблизу 11 населених пунктів: Георгіївки, Лутугіного, Марʼїнки, Вергунського Розʼїзду, Шишкового, Верхньоторецького, Адріанополя, Жовтого, Тоненького, Леніного, Перемоги та аеропорту «Донецьк».

Крім того, у ніч на вівторок українські військові відбили три атаки супротивника поблизу населених пунктів Роздольне, Василівка і Староласпа Донецької області. Унаслідок боїв один нацгвардієць загинув і дев’ятеро дістали поранень.

Речник РНБО також зазначив, що російські військові здійснили залп із систем «Град» у бік Комсомольського Донецької області.

Російська сторона не підтверджує присутність в Україні її регулярних військ. Водночас, за даними РНБО, на Донбасі наразі перебувають 10-15 тисяч російських військових.

XS
SM
MD
LG