Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ відправляє 20 тонн «гуманітарки» українським військовим, що в полоні сепаратистів


Машина з їжею для полонених військових вирушила з Дніпропетровська до Донецька
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Волонтери Дніпропетровська зібрали й відправили сьогодні 20 тон гуманітарної допомоги українським військовим, які перебувають в полоні озброєних сепаратистів у Донецьку.

За словами волонтерів, люди, які утримують українських бранців, погодились пропустити вантажівку з харчами та питною водою, адже самі вони не мають чим годувати полонених: українські військові вже три дні без їжі.

Щоб зібрати і спакувати гуманітарну допомогу, дніпропетровські волонтери працювали всю ніч і півдня. Хліб, сир, печиво, воду, цукерки, сухофрукти тощо звозили як звичайні жителі міста, так і хлібозаводи, ковбасні фабрики, мережі супермаркетів. Селяни Дніпропетровщини додали кілька мішків картоплі, олію та мед.

На одному з ящиків жертводавці написали «Повертайтесь додому живими».

За інформацією волонтерів, наразі в полоні сепаратистів у Донецьку перебуває близько 680 осіб.

Як зазначила керівник центру допомоги військовим та пораненим Одарка Біла, провізії, яку передали з Дніпропетровська, має вистачити на два дні.

«Там – та їжа, яку хлопцям можуть роздати, їжа, готова до споживання. Ми просили приносити кефір у великій кількості, адже люди три доби не їли, набити шлунки їм пряниками, то не варіант. Отже, ми передаємо достатньо дієтичні продукти. Але знову ж таки – прекрасно розуміючи, що не все дістанеться хлопцям, для російських окупантів ми кладемо тушонку. Щоб собі позабирали, а нашим хлопцям віддали хоч щось. Очікуємо, що перемови про їхнє звільнення триватимуть ще два дні. А далі ми сподіваємось їх забрати», – сказала Одарка Біла.

За її даними, переважна більшість українських полонених, яких наразі утримують в Донецьку, – це військові з «Іловайського котла».

XS
SM
MD
LG