Доступність посилання

ТОП новини

Межа з Луганською областю під особливим контролем – голова Харківської ОДА


Адміністративний кордон між Харківською та Луганською областями давно готовий до опору на випадок вторгнення, запевнив сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута.

«Кордон із Луганською областю, виходячи з тих подій, які там відбувалися ще три місяці тому, в інженерному сенсі давно готовий. Нами ще тоді була проведена відповідна робота. Обрані місця, де на нашу думку, краще розташувати інженерні споруди і блок-пости, також туди підвели електрику, і в будь-який момент там можуть з’явитися співробітники правопорядку, що займатимуться як фільтрацією, так і іншими захисними заходами», – заявив Балута в перебігу відвідин міста Слов’янська Донецької області.

Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що «лінія фронту до Харківської області не наблизиться».

Ігор Балута каже, що головне завдання для влади – вжити всіх заходів для зміцнення державного кордону з Росією.

Що ж до безпеки у Слов’янському районі, виконувач обов’язків голови тамтешньої районної адміністрації Андрій Крищенко наголосив, що від першого дня визволення Слов’янська тут зосереджені значні сили органів МВС. Вони проводять заходи для виявлення сепаратистів.

«Із приводу того, щоб вони не повернулися, наскільки мені відомо, проводяться військові заходи, інженерні, я певен, що вони сюди більше не повернуться», – сказав Крищенко.

Люди на вулицях Слов’янська висловлювали сьогодні Радіо Свобода побоювання щодо повернення бойовиків із угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG