Доступність посилання

ТОП новини

Іран хвалиться новими озброєннями


Іран заявив у вівторок про створення низки нових систем озброєнь – ракети «земля – повітря» і двох радарних систем, – як таких, що підвищать його обороноздатність.

Як заявив на іранському державному телебаченні командувач сил протиповітряної оборони генерал Фарсад Есмаїлі, нова зенітна ракета «Талаш-3» дасть змогу «збивати будь-яку ворожу ціль», літаки чи інші ракети. Ніяких технічних даних він не назвав, тільки сказав, що ракету нещодавно «випробували успішно».

Крім того, він заявив про створення двох нових радарних систем, «Араш-2» і «Кайхан». Перша з них, за деякими повідомленнями, має двавати змогу виявляти мініатюрні безпілотні літаки на відстані 150 кілометрів.

Іще одна оголошена цього дня система, як стверджується, має давати змогу іранським урядовцям у реальному часі отримувати інформацію про цивільні літаки в іранському повітряному просторі.

Іран регулярно заявляє про значні здобутки в оборонних і військових технологіях, які неможливо перевірити з незалежних джерел. Кілька разів країну «ловили» на відвертих фальсифікаціях у таких заявах.

XS
SM
MD
LG