Доступність посилання

ТОП новини

Влада Криму націоналізувала майно Коломойського на території півострова


«Парламент» Криму на позачерговій сесії, в середу 3 серпня, вирішив націоналізувати і продати з відкритих торгів кримське майно голови Дніпропетровської області Ігоря Коломойського. За рахунок отриманих з торгів грошей «влада» Криму хоче компенсувати вклади кримським клієнтам «Приватбанку», який покинув півострів після анексії.

Таке рішення «Держрада Криму» ухвалила за ініціативою «прем'єр-міністра» Криму Сергія Аксьонова, передає кореспондент Крим.Реаліі.

«Приватбанк» не виконав зобов'язання перед кримчанами, в частині повернення депозитів, які вони вкладали в цей банк ... Моя пропозиція – пан Коломойський є одним з ініціаторів і фінансистів заходів АТО на південному сході України, де вбивають громадян – провести націоналізацію. Після цього майно, що належить Коломойському, продати з відкритих торгів. За рахунок цих коштів буде виплачено компенсації клієнтам «Приватбанку» – понад 700 тисяч рублів, які не підпадали під закон про повернення вкладів в Російській федерації », – сказав Аксьонов.

Сесійний зал зустрів цю промову оплесками, після чого питання винесли на голосування і прийняли абсолютною більшістю.

Після анексії Криму Росією на півострові відкрили «Фонду захисту вкладників» для компенсації банківських виплат жителям півострова, що були раніше клієнтами українських банків. Фонд здійснює прийом заяв про згоду на придбання прав вимог за вкладами (рахунками) і на виплату компенсацій у розмірі 100% суми вкладу (але не більше 700 тисяч рублів в одному банку на одного вкладника).

Управління Кримської «Федеральної служби судових приставів» звернулося в усі державні відомства, щоб документально встановити приналежність майна «Приватбанку». Надалі вона буде передана в управління «Фонду захисту вкладників», заявив 1 вересня головний судовий пристав по Криму Юрій Чудновець.

XS
SM
MD
LG