Доступність посилання

ТОП новини

Україна уклала контракт на постачання 1 мільйона тонн вугілля з ПАР – Яценюк


Уряд України уклав контракт на постачання 1 мільйона тонн вугілля для теплоелектростанцій з Південно-Африканської Республіки. Про це заявив в ході засідання уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Що стосується вугілля. Вони розбомбили основні шахти, з яких ми постачали вугілля на ТЕС. Уряд вже підписав угоду на 1 мільйон тонн постачання вугілля з Південно-Африканської Республіки, перший корабель вантажиться. Приватні компанії також закуповують вугілля», – сказав Яценюк.

Водночас, він зауважив, що імпортне вугілля дороге. Але, за словами Яценюка, виклики в енергетичному секторі змуcять Україну проводити реальну модернізацію в енергетиці.

Україна вперше за тривалий період почне імпортувати енергетичне вугілля для забезпечення потреб теплових електростанцій. Забезпечити ТЕС вугіллям власного видобутку сьогодні практично неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована велика частина діючих шахт. Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції і «зелена» енергетика. Брак газу і зупинка 80% шахт на Донбасі через військові дії призвели до дефіциту енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.

XS
SM
MD
LG