Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко продовжує консультації з Меркель


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент Петро Порошенко і канцлер Німеччини Анґела Меркель обговорили сьогодні телефоном зусилля українського керівника для досягнення миру на українському Донбасі, і президент висловив сподівання, що пропозиції щодо режиму припинення вогню будуть втілені всіма сторонами.

Як повідомила прес-служба президента, він підтримав готовність російської сторони до реалізації спільного Плану дій із мирного врегулювання, але наголосив: цей план дій повинен містити взаємні зобов’язання щодо режиму двостороннього припинення вогню, його моніторингу та верифікації з боку ОБСЄ, виведення всіх іноземних військ із території України, запровадження буферної прикордонної зони, звільнення всіх заручників та громадян України, що незаконно утримуються на території Росії.

Як сказав президент канцлерові, він розраховує на те, що такий спільний План дій може стати основою для консультацій тристоронньої контактної групи, яка має зібратися післязавтра в білоруському Мінську.

Наприкінці розмови Петро Порошенко та Анґела Меркель скоординували позиції напередодні саміту НАТО, що відбудеться 4–5 вересня, мовиться в повідомленні.

Президент України запрошений відвідати цей саміт, на якому завдання НАТО у зв’язку зі становищем в Україні будуть однією з головних тем.

XS
SM
MD
LG