Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував командира батальйону «Прикарпаття»


Суд арештував командира батальйону територіальної оборони «Прикарпаття». Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генпрокуратури. За даними відомства, суд ухвалив рішення про такий запобіжний захід за клопотанням слідчого військової прокуратури Південного регіону.

«Військова прокуратура Південного регіону України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно військовослужбовців батальйону територіальної оборони «Прикарпаття», які самовільно залишили бойові позиції, знаходячись в зоні проведення антитерористичної операції», – поінформували у Генеральній прокуратурі.

Справу командира батальйону «Прикарпаття» розслідують за статтями «відмова від несення обов’язків військової служби у бойовій обстановці», «бездіяльність військової влади» і «непокора» Кримінального кодексу України.

Досудове слідство триває.

У повідомленні Генпрокуратури не наведено прізвище командира батальйону, але, за даними з відкритих джерел, мова йде про Віталія Комара.

Раніше у Генпрокуратурі повідомили, що понад 300 бійців батальйону «Прикарпаття» 26 серпня самовільно залишили свої бойові позиції в зоні АТО й відбули до місця постійної дислокації в Івано-Франківській області. Комбат Віталій Комар спростував звинувачення у дезертирстві і заявив, що таким чином намагався вберегти життя своїх бійців.

XS
SM
MD
LG