Доступність посилання

ТОП новини

В угрупованнях «ДНР» і «ЛНР» заявляють, що готові обговорювати режим припинення вогню


Лідери «ДНР» і «ЛНР», які Україна визнала терористичними угрупованнями, готові у пʼятницю, 5 вересня, віддати наказ про припинення вогню у разі досягнення таких домовленостей між учасникам контактної групи у Мінську. Про це йдеться у спільній заяві угруповань.

«Глава «Донецької народної республіки» Олександр Захарченко і глава «Луганської народної республіки» Ігор Плотницький заявили, що готові завтра, 5 вересня, о 15:00 віддати наказ про припинення вогню у разі, якщо вдасться досягнути домовленостей, і представники України підпишуть план політичного врегулювання конфлікту», – йдеться у спільному повідомленні.

У «ДНР» і «ЛНР» кажуть, що мають намір у пʼятницю оприлюднити «свої пропозиції про режим припинення вогню».

Президент України Петро Порошенко заявив, що може віддати наказ про припинення вогню у пʼятницю у разі, якщо на засіданні контактної групи у Мінську про це домовляться всі сторони-учасники бойових дій на Донбасі.

Президент Росії Володимир Путін напередодні оголосив свої пропозиції з деескалації ситуації на сході України, серед яких зокрема – відведення українських військ із території бойових дій на Донбасі.

Премʼєр-міністр України Арсеній Яценюк, коментуючи ці пропозиції, назвав їх заморожуванням конфлікту на Сході України і планом «знищення України і відновлення СРСР».

XS
SM
MD
LG