Доступність посилання

ТОП новини

У Верховну Раду наразі проходять 6 партій – опитування GfK Ukraine


Прохідний барʼєр у 5 відсотків на виборах у Верховну Раду наразі долають 6 політичних партій. Такими є результати опитування, проведеного компанією GfK Ukraine.

Найбільшу популярність серед виборців наразі має партія «Солідарність» (16 відсотків), далі йдуть «Радикальна партія» (14), «Батьківщина» (13), «Громадянська позиція» (7), УДАР (6) і «Сильна Україна» (6).

Інші партії 5-відсотковий барʼєр не долають. Водночас 22 відсотки респондентів, за даними GfK Ukraine, «не змогли відповісти» на запитання про свої електоральні вподобання.

Опитування тривало у період 14-25 серпня (тобто ще до перейменування «Солідарності» на «Блок Петра Порошенка») у всіх регіонах України, крім анексованого Росією Криму й зони бойових дій на Донбасі. Усього опитано 2 тисячі респондентів від 18 років. Максимальна статистична похибка вибірки – 2,2 відсотка.

Згідно з оприлюдненим раніше цього тижня опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, у Верховну Раду проходять 6 партій (перелік укладено згідно з рівнем популярності): «Блок Петра Порошенка», «Радикальна партія», «Громадянська позиція», «Сильна Україна», «Патріоти України» (наразі такої партії не існує, КМІС запропонував оцінити перспективи політичної сили під проводом Арсенія Яценюка й Олександра Турчинова) і «Батьківщина».

Дострокові вибори у Верховну Раду відбудуться 26 жовтня.

XS
SM
MD
LG