Доступність посилання

ТОП новини

Українці Рима закликають Італію зупинити російську агресію в Україні


Українці столиці Італії пікетували сьогодні Міністерство закордонних справ у Римі з закликами діяти активніше, щоб зупинити російську агресію в Україні.

Активісти оргкомітету «Євромайдан Рим» та Конгресу українців в Італії також закликали офіційний Рим надати допомогу Україні, зокрема, її армії і потерпілим унаслідок російської агресії цивільним та біженцям.

Як повідомив координатор оргкомітету «Євромайдан Рим» Олесь Городецький, до демонстрантів вийшли представники МЗС Італії, які поспілкувалися з присутніми українцями і взяли звернення, що його організатори підготували особисто для Федеріки Моґеріні, нинішнього міністра закордонних справ Італії і майбутнього верховного представника ЄС із закордонних справ.

Активістка оргкомітету Леся Семеняк заявила, що українці Рима продовжать акції солідарності з Україною «до повної перемоги над окупантами». «Ми далеко від України, але наші серця б’ються в унісон з мільйонами сердець, ми всі об’єднані Україною і ми обов’язково переможемо!» – сказала вона.

Як кажуть активісти, крім проведення маніфестацій, щонеділі римські майданівці відправляють в Україну допомогу для армії.

XS
SM
MD
LG