Доступність посилання

ТОП новини

Хтось свідомо сіє паніку – журналіст із Маріуполя


Прихильники України вітають українські війська в Маріуполі, 4 вересня 2014 року
Прихильники України вітають українські війська в Маріуполі, 4 вересня 2014 року

Щодо становища навколо Маріуполя «хтось свідомо сіє паніку», написав сьогодні ввечері у фейсбуці журналіст і правозахисник Костянтин Реуцький, який перебуває в місті.

За його словами, «вкиданням» є фотографії з підписами на кшталт «Маріуполь обстріляли з «Градів», на яких видно вогонь чи дим від пожежі – це на околиці міста горить сухий очерет у місці, куди ні снаряди, ні ракети не падали, наголошує журналіст. Пожежники кажуть, що сьогодні весь день виїжджають на місця займання сухих рослин – вони чи то спалахують через спеку, чи їх підпалюють навмисне.

«Коли ми зупинилися, щоб зробити ці знімки, до нас спеціально підійшов якийсь чоловік і, переконавшись, що ми телевізійники, начитав доладний текст про те, що ми бачимо наслідки обстрілу міста «градами» з Безіменного (село, зайняте сепаратистами й російськими військами). Із такою ж упевненістю «натер» він і про руйнування в мікрорайоні Східний. На цьому і «спалився». Хто цей чоловік і нащо він це робить, не ясно», – написав Реуцький.

Він додав, що близько 7-ї вечора дійсно з «градів» обстріляли український блокпост за кілька кілометрів від Маріуполя, але він вцілів, лише навколо горять поля. А в самому місті все тихо.

Раніше сьогодні українські військові – прикордонники та підрозділ батальйону «Азов» – відступили з укріпрайону під селищем Широкине, що приблизно за 20 кілометрів на схід від Маріуполя. Перед цим противник завдав потужного артилерійського удару по українських позиціях. Внаслідок цього укріпрайон зазнав серйозних руйнувань. В українських силовиків є поранені та значні втрати в техніці. Після артудару українських силовиків атакувала й ворожа бронетехніка.

Також бойові дії відбувалися поблизу селища Комінтернове, що розташоване на північ від Широкиного.

Водночас сьогодні в Маріуполі відбувся мітинг за єдність України. Щонайменше тисяча маріупольців зібралися на центральній площі міста під державними прапорами України й заявляли, що виступають проти війни і підтримують цілісність України.

Наприкінці серпня українські військові залишили частину території України на схід від Маріуполя разом із містом Новоазовськом неподалік кордону з Росією під тиском бойовиків і російських військ. Після цього жителі Маріуполя почали активно укріплювати оборону міста, що є стратегічним пунктом на півдні Донецької області.

На дотичну тему: Масовий мітинг в Маріуполі 4 вересня

Маріупольці готові боронити своє місто
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

XS
SM
MD
LG