Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон «Донбас» чекає на важку техніку – Семенченко


Прапор батальйону «Донбас» під час молитви в центрі Києва, 19 серпня 2014 року
Прапор батальйону «Донбас» під час молитви в центрі Києва, 19 серпня 2014 року

Батальйон «Донбас» стає батальйонно-тактичною групою, поповнюється новобранцями, складається з 700 людей і розпочинає тренування нового особового складу. Також «Донбас» чекає на отримання важкої техніки – танків і БТРів, повідомив командир батальйону Семен Семенченко.

За словами Семенченка, він отримав гарантії допомоги пораненим з «Іловайського котла». «Всіх, кого вивели з оточення, у відпустку відправив», – звітує командир на своїй сторінці у Facebook.

Усім родинам загиблих держава, за словами Семенченка, зобов’язалася виділити квартиру в районі проживання і 609 тисяч гривень.

Командир батальйону «Донбас» також чекає на результати розслідування оточення в Іловайську. «Чекаємо на рішення президента – кого у відставку, а кого й під суд», – пише він.

Українські військові увійшли до зайнятого сепаратистами Іловайська 18 серпня. Вони змогли взяти під свій контроль значну частину міста, але зустріли потужний опір бойовиків, розташованих в укріпленому районі. Приблизно через тиждень після входження до Іловайська стали надходити повідомлення про оточення українських сил. З оточення українські військові і бійці добровольчих батальйонів проривалися з боями, важкими втратами і без належної підтримки.

XS
SM
MD
LG