Доступність посилання

ТОП новини

Противник активізувався в Криму, атакує в Дебальцевому – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

Противник зосереджує частини свого окупаційного угруповання в Криму на півночі півострова, перекидає вертольоти на аеродром Джанкоя. Водночас частина мотострілецьких і авіаційних підрозділів із Криму через Керченську переправу виводяться на територію Росії з імовірним перекиданням до кордону з Україною в Ростовській області. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

У зоні бойових дій на Донбасі напруженою залишається ситуація в районах Дебальцевого, Донецька і Станиці Луганської. Військовий експерт називає бої в околицях Маріуполя «розвідкою боєм», що свідчить про намагання противника виявити позиції українських військ у цьому районі для продовження наступальних дій.

Водночас сайти сепаратистів повідомляють, що в районі Дебальцевого потрапив в оточення добровольчий батальйон «Київська Русь». Офіційного підтвердження цієї інформації з боку сил АТО немає.

У Мінську сьогодні мають поновитися переговори про мирне врегулювання конфлікту. Президент України Петро Порошенко, перебуваючи на саміті НАТО у Великій Британії, висловив сподівання, що результатом засідання контактної групи представників України, Росії, ОБСЄ, а також сепаратистів зі сходу України стане оголошення перемир’я.

XS
SM
MD
LG