Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада з питань ТБ пропонуватиме відмовитися від трансляції програм Euronews


©Shutterstock
©Shutterstock

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вважає економічно недоцільною співпрацю України з європейським інформаційним телеканалом Euronews. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті ради.

«За словами голови національної ради Юрія Артеменка, члени регуляторного органу поділяють думку про необхідність відмовитися від програм цієї іноземної компанії через високу їх вартість для держави. Нині національна рада спільно з представниками індустрії працює над розробкою програми державного іномовлення. Тож бюджетні кошти, на переконання членів конституційного органу, доцільніше витрачати на цей продукт», – йдеться у повідомленні.

«З огляду на це вирішено звернутися листами до вищих органів влади, в яких буде викладено позиції Національної ради у питанні недоцільності трансляції програми Euronews на території України», – зазначили у національній раді.

За даними Нацради з питань телебачення і радіомовлення, трансляція програм Euronews щороку коштує Національній телекомпанії України 5 мільйонів євро.

XS
SM
MD
LG