Доступність посилання

ТОП новини

Росія: НАТО підтримує київських неофашистів


Заяви про становище навколо України, які пролунали на саміті НАТО, «свідчать про беззастережну підтримку НАТО київських неофашистських і екстремістських сил, у тому числі в особі «Правого сектору», заявили у п’ятницю в Міністерстві закордонних справ Росії.

Суть і тональність цих заяв, разом із анонсованими планами проведення спільних із Києвом навчань країн-членів НАТО на території України, «неминуче призведуть до нагнітання напруженості, ставлять під загрозу зриву прогрес у мирному процесі в Україні, що назначився, сприяють поглибленню розколу в українському суспільстві», – твердять у Москві.

Плани ж НАТО розширити свою військову присутність на своїх східних кордонах, які довелося ухвалити у зв’язку з агресією Росії в Україні, як стверджують в МЗС Росії, «виношувалися давно, а українська криза стала лише приводом для початку їхньої реалізації».

У п’ятницю завершився саміт Північноатлантичного союзу, на якому становище після воєнного вторгнення Росії на територію України стало одним із головних питань. Зокрема, союз НАТО висловив підтримку Україні, запланував низку заходів на допомогу їй реформувати свій оборонний сектор і розробив плани створити постійні сили швидкого реагування на своїх східних кордонах, щоб у разі потреби відповісти на агресію Росії.

XS
SM
MD
LG