Доступність посилання

ТОП новини

Після оголошення перемир’я бойовики 10 разів обстріляли сили АТО − РНБО


За минулу добу бойовики здійснили 28 обстрілів позицій сил АТО, з них 10 − після оголошення «режиму припинення вогню». Про це заявив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Зокрема, після 18:00 терористи здійснювали артилерійський обстріл понтонного мосту через річку Сіверський Донець, з мінометів − позиції сил АТО у районі Красногорівки.Крім цього кілька разів було обстріляно позиції українських військових у Донецькому аеропорту.

У Луганській області терористи обстріляли з мінометів блокпост сил АТО у районі Золотого, зі стрілецької зброї – базовий табір українських військ поблизу Попасної.

Також був зафіксований обстріл з АГС-17 блокпосту біля Фрунзе, а зі стрілецької зброї – обстріляний блокпост сил АТО поблизу Золотого.

За словами Лисенка, після запровадження режиму припинення вогню, втрат серед українських військовослужбовців не було.

Як зазначили в РНБО, ще до оголошення режиму припинення вогню збройними силами Росії було здійснено спробу штурму села Широкіне біля Маріуполя.

«Підрозділи ЗС України, ДПСУ та батальйону СпП «Азов» відбили атаку, знищивши 3 БМП, 4 танки та до 20 військовослужбовців ЗС РФ. Також українські силовики зірвали спробу штурму н.п. Дебальцеве Донецької області», − зазначив Лисенко.

5 вересня у Мінську відбулися переговори за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, спецпредставника ОБСЄ Гайді Тальявіні, лідерів бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка та Андрія Пургіна, а також голови угруповання «ЛНР» Ігоря Плотницького. І було підписано протокол про припинення з 18:00 п'ятниці вогню на Донбасі. Президент Петро Порошенко заявив, що обмін заручниками може відбутися в суботу, 6 вересня.

XS
SM
MD
LG