Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікт на Донбасі: сторони обвинувачують одна одну в порушенні перемир’я


Пожежа в Маріуполі внаслідок обстрілу, пізній вечір 6 вересня 2014 року
Пожежа в Маріуполі внаслідок обстрілу, пізній вечір 6 вересня 2014 року

Режим припинення вогню на Донбасі порушений, бойові дії тривають. Про це із зони збройного конфлікту повідомляють як українські, так і сепаратистські джерела.

«Російсько-терористичні війська продовжують активні обстріли позицій українських військ і цивільних об’єктів, попри домовленості про «перемир’я». Українські війська суворо дотримуються режиму «перемир’я», не вдаючись до активних дій і відкриваючи виключно вогонь у відповідь», – повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

Військовий експерт повідомляє, що ввечері 6 вересня були обстріляні позиції українських сил поблизу Станиці Луганської, Дебальцевого та інших населених пунктів.

«Російськими військами і терористами з застосуванням ствольної і реактивної артилерії обстріляні позиції українських військ і цивільні об’єкти в районі Маріуполя», – додає військовий експерт.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують у порушенні режиму припинення вогню українську сторону. Вони відзначають пересування українських військових на контрольованій владою України території.

«Бойові дії з боку української злочинної влади поновилися. Тепер зворотнього шляху немає, попереду у нас довгий шлях до самого Києва!» – пише один із сепаратистських сайтів із посиланням на «загін Безлера».

Організація з безпеки і співпраці в Європі оприлюднила в ніч на неділю текст Протоколу за результатами консультацій тристоронньої контактної групи щодо спільних кроків, спрямованих на імплементацію мирного плану президента України Петра Порошенка та ініціатив президента Росії Володимира Путіна, підписаний у п’ятницю в Мінську.

XS
SM
MD
LG