Доступність посилання

ТОП новини

Українці з Донбасу відмовляються їхати з Ростова в російську «глибинку»


Громадяни України, які через збройний конфлікт на Донбасі опинилися в Ростовській області Росії, відмовляються від пропозицій влади їхати до інших російських регіонів, віддалених від батьківщини. Про це повідомляють представники місцевої влади і волонтери.

За їхніми словами, вимушені переселенці сприймають інформацію про переговори або перемир’я як ознаку стабілізації на Донбасі.

«Біженцям пропонують їхати до Сибіру і навіть до Якутії. Вони розуміють, що коли сьогодні поїдуть кудись далі, наприклад, у Зауралля, повертатися буде набагато складніше», – каже доброволець Юрій Іванов, який бере участь у наданні гуманітарної допомоги.

Влада Ростовської області вирішила нових вимушених переселенців переправляти до інших регіонів Росії транзитом, без зупинки в пунктах тимчасового розміщення на території регіону. Водночас виконання попереднього рішення про закриття всіх таких пунктів відкладене на тиждень.

Раніше 150 переселенців із Донбасу, які спершу погодилися вирушити до інших регіонів Росії, вирішили залишитися в Ростовській області. До Твері, Орла, Самари, Пензи, Єкатеринбурга та Ульяновська довелося відправляти напівпорожні пасажирські вагони.

XS
SM
MD
LG