Доступність посилання

ТОП новини

Громадські організації закликають не пускати до влади прихильників диктатури і корупціонерів


18 громадських організацій, серед яких рух «Чесно», Інститут масової інформації, «Transparency International Україна», «Євромайдан SOS» та інші, закликають політичні партії ретельно поставитися до формування списків кандидатів на дострокових парламентських виборах. Про це йдеться у зверненні громадських організацій.

«Існує реальна загроза, що серед кандидатів буде чимало людей, яким не місце в українському парламенті», – відзначають громадські активісти.

Вони назвали категорії таких осіб. Це «депутати Верховної Ради нинішнього скликання, що голосували за диктаторські закони 16 січня 2014 року», «особи, що вчиняли дії чи публічні заклики, спрямовані проти незалежності та територіальної цілісності України або підтримували сепаратистів чи російську збройну агресію», «особи, причетні до корупційних дій» та «представники режиму Януковича, які переслідували учасників революції».

«Ми зобов’язуємося донести до мільйонів виборців інформацію про кожного такого кандидата, який буде висунутий і зробимо все можливе, щоб партії, які намагаються протягнути представників старого режиму до влади, здобули якомога менше голосів», – наголошують автори звернення.

Дострокові парламентські вибори в Україні призначені на 26 жовтня. Половина конституційного складу парламенту обиратиметься за закритими партійними списками, інша половина – за мажоритарними округами. Фахівці припускають, що понад 10 мажоритарних округів у Криму і на Донбасі залишаться без свого депутата – через окупацію півострова і бойові дії в Донецькій і Луганській областях.

XS
SM
MD
LG