Доступність посилання

ТОП новини

Агресія Росії в Україні змушує США і Грузію зміцнювати військову співпрацю – Гейґел


Міністр оборони США Чак Гейґел
Міністр оборони США Чак Гейґел

Неприхована агресія Росії в Україні змусила Сполучені Штати і Грузію розбудовувати міцніші військові зв’язки. Про це міністр оборони США Чак Гейґел заявив у Тбілісі після переговорів з міністром оборони Грузії Іраклієм Аласанією.

Очільник Пентагону назвав саміт НАТО, який відбувся 4-5 вересня в Уельсі, «важливим етапом у зусиллях Грузії приєднатися» до альянсу.

Чак Гейґел додав, що США допоможуть Грузії досягти цієї мети і підкреслив, що «поглиблення зв’язків між НАТО і Грузією особливо важливе з огляду на небезпечні і безвідповідальні дії» президента Росії Володимира Путіна.

Серед таких кроків міністр оборони США назвав «незаконну анексію Криму, яку Сполучені Штати не визнають, і військову кампанію Росії, яка триває і шириться в східній Україні», а також російські «дії в межах міжнародно визнаних кордонів Грузії», маючи на увазі сепаратистські регіони – Абхазію та Південну Осетію.

Росія заперечує свою причетність до конфлікту в Україні, а також військову підтримку сепаратистів. Водночас в офіційних документах Москва наполягає на «врахуванні законних вимог жителів південного сходу України» і називає осіб, які зі зброєю в руках протистоять українській владі, «ополченням Новоросії».

XS
SM
MD
LG