Доступність посилання

ТОП новини

Росія не допускає дипломатів до затриманого громадянина Естонії


Російська влада не дає дозволу консулу Естонії зустрітися зі співробітником естонської поліції безпеки Естоном Когвером, повідомляє сайт postimees.ee.

«Російській стороні було заявлено про бажання зустрічі естонського консула в Москві з Естоном Когвером. Досі це прохання не задоволене, і ми далі працюємо в цьому напрямку. Це елементарно – дозволити зустріч із консулом», – заявив міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает і додав, що його країна вимагає повернення Естона Когвера на батьківщину.

6 вересня Лефортовський суд Москви санкціонував арешт громадянина Естонії Естона Когвера за звинуваченням у шпигунстві.

Він перебуватиме за ґратами протягом двох місяців, за цей термін має відбутися розслідування справи. У разі визнання винним Когверу загрожує до 20 років ув’язнення.

Росія твердить, що естонець був затриманий на території Росії, коли під прикриттям збирав розвідувальну інформацію.

Представники влади Естонії кажуть, що насправді Когвер є співробітником поліції, який був викрадений під дулом пістолета 5 вересня.

Як стверджують у Таллінні, на час викрадення Когвер перебував на території Естонії і розслідував діяльність російської транскордонної злочинної групи. За даними естонської влади, під час викрадення Когвера і перевезення його на свою територію росіяни використали димову гранату і приглушили радіозв’язок.

МЗС Естонії назвав цю справу «дуже тривожною» і викликав для отримання роз’яснень посла Росії в Таллінні Юрія Мерзлякова.

XS
SM
MD
LG