Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затримано лідера єнакіївського осередку «ДНР»


Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Бердянську, що на Запоріжжі, ватажка єнакіївського осередку угруповання «Донецька народна республіка», яке Україна визнала терористичним. Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

За даними відомства, мова йде про громадянина України, який у березні цього року «під виглядом так званої громадської організації «Оплот» створив у Єнакієвому Донецької області злочинне угрупування, члени якого вербували містян до бандформувань та примушували вступати до партії «Народное движение, русское движение города Енакиево»».

«Із початком антитерористичної операції правопорушник брав участь у бойових діях на боці терористів поблизу міст Шахтарськ та Єнакієве, був поранений та під виглядом біженця втік до Бердянська. Переховуючись на території Запорізької області, продовжував працювати на терористів з «ДНР»: збирав та передавав бойовикам відомості про дислокацію, озброєння, чисельність українських військ, а також точні координати для нанесення російськими військами артилерійських ударів по позиціях сил АТО», – інформує прес-служба СБУ.

У відомстві також повідомили, що затриманий раніше вже відбував покарання за навмисне вбивство.

Наразі у справі тривають слідчі дії.

XS
SM
MD
LG