Доступність посилання

ТОП новини

Ромпей пояснив, у якому разі ЄС може переглянути санкції проти Росії


Герман Ван Ромпей
Герман Ван Ромпей

Президент Європейської ради Герман Ван Ромпей заявив, що Євросоюз може переглянути запроваджені проти Росії санкції у разі, якщо режим припинення вогню на сході України буде тривалим, а сторони конфлікту розпочнуть переговори про встановлення миру. Про це Ромпей зазначив в інтервʼю бельгійському телеканалу VRT.

«Ми бачимо, що Росія з великими труднощами погодилася на серйозні переговори. Припинення вогню – це важливий крок, але це лише один крок», – цитує Ромпея агентство AFP.

«Ми готові – у разі, якщо режим припинення вогню триватиме, і/або якщо розпочнуться переговори про мир, переглянути санкції», – зазначив президент Європейської ради.

Очікується, що у понеділок, 8 вересня, Єврокомісія оголосить нові санкції щодо Росії. За даними західних агентств, мова йтиме про обмеження доступу на європейські ринки капіталу для російських нафтових і оборонних компаній. Також Брюссель доповнить перелік осіб, яким заборонено вʼїзд до ЄС і чиї активи на території країн-членів спільноти будуть заморожені.

XS
SM
MD
LG