Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі матері військових вимагали повернути тіла загиблих дітей


Матері вимагають повернути тіла загиблих дітей в Запоріжжя
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

У Запоріжжі солдатські матері під обласним військкоматом влаштували пікет. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, частина присутніх прийшла з вимогою повернути тіла загиблих під Маріуполем дітей. Інша частина протестувальників прийшли до обласного військового комісаріату з вимогою забрати солдатів на ротацію додому.

«Ми пропонуємо матерям створити ініціативну групу, яка піде до облвоєнкома. Нам виділять автобус і ми можемо поїхати у військову частину, де перебувають їхні діти, чоловіки. Ми готові стояти на фронті і вимагати, щоб Путін вивив свої війська з нашої землі. Більшість матерів відмовляється і кажуть, що просто хочуть забрати своїх дітей», – розповіла Радіо Свобода громадський діяч Світлана Василюк.

Активісти ж зазначають – людське горе в своїх цілях прагне використати і так звана «п’ята колона». «Серед матерів, а таких насправді більшість, але є тут і люди зі знайомим обличчями. Ми їх неодноразово бачили на різних акціях! Ми покажемо, де вони були. Я так само переживаю за сина, котрий на війні, і в такому стані я б не вивчила промову на півтори сторінки. Коли ж ми починаємо говорити, щоб Путін прибрав свої війська, нас навіть перебивають і говорять що стоять тут за мир», – зазначила активістка Олена Єрьоменко.

В обласному військкоматі зазначають – готові до діалогу з ініціативною групою, але такі люди наразі не зверталися.

XS
SM
MD
LG