Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: Швейцарія може надати притулок Сноудену


Едвард Сноуден
Едвард Сноуден

Швейцарська влада веде дебати про те, чи може колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден отримати притулок в країні, якщо він дасть свідчення у кримінальній справі про шпигунство проти Швейцарії.

Швейцарська газета Le Matin Dimanche пише, що федеральна прокуратура країни провела обговорення про те, які кроки мають бути зроблені у випадку, якщо Сноуден прибуде до Швейцарії, і США зажадають його екстрадиції.

Як зазначає видання, співробітники прокуратури дійшли висновку, що Сноудену може бути наданий притулок, якщо це не буде йти врозріз із вищими державними зобов’язаннями. Про які саме зобов’язання йдеться, не повідомляється.

Адвокат Сноудена в Швейцарії Марсель Бозонне заявив місцевим ЗМІ, що всі юридичні умови для гарантування безпеки його підзахисного дотримані. Він також зазначив, що Сноуден виявив зацікавленість у прибутті до Швейцарії.

У США Едварда Сноудена звинувачують у розголошенні секретної інформації, що відноситься до сфери національної безпеки. Влітку 2013 року він передав кільком ЗМІ документи про електронні системи стеження американських спецслужб. Вашингтон наполягає на тому, що Сноуден повинен повернутися в США і постати перед судом. 1 серпня цього року він отримав в Росії вид на проживання терміном на три роки.

XS
SM
MD
LG