Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Сході змінили тактику (огляд преси)


Мінські домовленості відкрили шлях до подальших переговорів про мир в Донбасі. Однак, незважаючи на задеклароване перемир'я на сході України на Донбасі продовжують гинути люди. А бойовики угруповань «ДНР» і «ЛНР» змінили тактику: вони більше не використовують важку артилерію на кшталт «Градів», а влаштовують засідки і обстрілюють українську армію з мінометів і автоматів. Українські військові, як наголошує газета «Сегодня», у відповідь на дії терористів, також повинні поміняти тактику і за час перемир'я переформатувати війська. Зокрема, в наступ повинні йти регулярні війська з важкою артилерією та технікою, потім підрозділи Нацгвардії та МВС, які визначатимуть диверсантів, а завершувати наступальні дії повинні добровольці.

Утім, як наголошує газета «Україна молода», російські окупанти роблять усе можливе задля того, щоб зірвати домовленості про припинення вогню на Донбасі і звинуватити у цьому українську сторону.

Те, що так зване «перемир’я» буде порушуватися, було відомо всім, стверджує газета «День». Питання в тому, наскільки ефективно українська влада використає додаткові дивіденди, що посилять оборону держави. Однак, як зауважує видання, внутрішня агресія і небезпека значна потужніша ніж зовнішня. В країні активна досі «п’ята колона» – регіонали та комуністи. Колишній президент Грузії Саакашвілі якось сказав, що корумповані люди завжди знайдуть спільну мову з Путіним, бо вони в першу чергу думають про свої статки і владу. Те, що сьогодні в Україні не реформований оборонний сектор – результат корумпованості апарату. Складно проводити реформи, коли немає стійкої пропрезидентської більшості, коли судова гілка влади продовжує працювати за старими правилам.

Хоча дострокові парламентські вибори вже оголошені, їхнє проведення все ще залишається під питанням. Зокрема, якщо Верховна Рада таки ухвалить рішення про запровадження воєнного стану, «перезавантаження» парламенту може бути відкладено на невизначений термін. Однак, дехто, не чекаючи подальшого розвитку подій, уже встиг подати документи до ЦВК. І хоча таких небагато, серед них імена здебільшого незнайомі, але є й серед них надто добре впізнавані прізвища. Зокрема, як інформує газета «Україна молода», до Верховної Ради балотуються Сергій Ківалов та Віталій Журавський, а також син Руслана Боделана. Про інших симпатиків колишньої влади, що прагнуть сісти у парламентські крісла, йдеться в статті «Оце так «очищення»!».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG