Доступність посилання

ТОП новини

У руках збройних груп на сході України залишаються близько 460 заручників – ООН


Помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович
Помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович

Збройні групи на сході України нині утримують приблизно 460 заручників. Про це помічник генерального секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович сказав у виступі перед членами постійної ради ОБСЄ на спеціальній сесії щодо України.

Збройні групи і далі викрадають людей і завдають їм тортур. Вони роблять це з метою отримання викупу, залучення до примусової праці й обміну на своїх бійців, утримуваних українською владою, твердить Шимонович.

«Повстанці на сході України залякують людей, примусово набирають бійців у свої ряди, погрожуючи стратою і тероризуючи все населення на підконтрольних територіях», –сказав помічник генерального секретаря ООН з прав людини.

Шимонович відзначив також зростання кількості загиблих. В цілому на сході України були вбиті 2729 осіб. Якщо до цього числа додати кількість жертв катастрофи авіалайнера «Малазійських авіаліній» (298 людей), то йтиметься про більш як три тисячі загиблих. Помічник генерального секретаря наголосив, що говорить тільки про зареєстровані вбивства. На його думку, реальне число жертв може бути набагато більшим.

XS
SM
MD
LG