Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Путін провели телефонну розмову


Президент України Петро Порошенко (Л) і президент Росії Володимир Путін (П)
Президент України Петро Порошенко (Л) і президент Росії Володимир Путін (П)

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. Як повідомляє прес-служба адміністрації українського глави держави, сторони обговорили питання, пов’язані із забезпеченням режиму припинення вогню на Донбасі.

«Сторони обговорили комплекс питань, пов’язаних із забезпеченням режиму припинення вогню. Президенти домовились тримати ці питання на постійному контролі», – йдеться у повідомленні прес-служби адміністрації українського президента.

За повідомленням прес-служби Кремля, окрім режиму припинення вогню, Путін і Порошенко обговорили і питання, які виникли через підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС.

«Була акцентована важливість забезпечення сторонами внутрішньоукраїнського конфлікту стійкого режиму припинення вогню на південному сході країни. Володимиром Путіним підтверджено готовність Російської Федерації і надалі сприяти мирному врегулюванню кризи. Відбувся обмін думками з актуальних тем економічного співробітництва. Домовлено продовжити роботу на різних рівнях з вирішення питань, що виникли у контексті укладення Україною Угоди про асоціацію з ЄС», – повідомляють у Кремлі.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

XS
SM
MD
LG