Доступність посилання

ТОП новини

Україні від НАТО потрібно все, крім членства – Чалий


Валерій Чалий
Валерій Чалий

На сьогодні Україна потребує від НАТО максимального поглиблення відносин і співпраці у різних напрямках, заявив у своєму виступі на конференції «День євроатлантичного партнерства» у Києві заступник голови адміністрації президента Валерій Чалий. За його словами, щодо можливості членства України в альянсі, то наразі про це мова не йде.

«Україні нині потрібно, можливо, не членство, а все, крім членства. Якщо неможливо з боку НАТО надати нам такі статуси, то надати можливості максимального поглиблення стосунків – це у наших взаємних інтересах. Це реалістично. Нині пріоритет – посилення збройних сил, відновлення спроможностей зруйнованої української армії», – наголосив Чалий.

За його словами, поглиблення співпраці між Україною і НАТО є одним з кроків для нормалізації системи регіональної безпеки.

На саміті НАТО у Вельсі 4 вересня була ухвалена заява комісії «Україна – НАТО», в якій ідеться, серед іншого, про підтримку державами-членами альянсу суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України. Члени НАТО засудили агресію Росії проти України, яка підриває безпеку української держави і стабільність євроатлантичного регіону. Альянс створив 4 трастові фонди для підтримки реформування сектору безпеки і збройних сил України.

XS
SM
MD
LG