Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі через безробіття може статися соціальний вибух – економіст


Олег Устенко
Олег Устенко

На територіях Донбасу рівень безробіття може сягнути 30 %. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив економіст, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

За його підрахунками, в України за підсумками цього року кількість безробітних може становити 9-10%, пороговий же рівень для України – 12-15%.

«Після цього виникають такі соціальні вибухи, з якими держава просто не в змозі впоратися. А на Донбасі рівень безробіття може бути втричі вищий, мова йде про 30%. Ви уявляєте армію безробітних у 30%? Це не Греція, Італія, Іспанія, де могли тримати рівень безробіття на рівні 25 % і не було колапсу, бо була сильна бюджетна система, були вливання…», – сказав Олег Устенко.

Він також підтвердив, що Росії потрібна робоча сила для Сибіру і Далекого Сходу.

«Для Росії це можливість вирішити свої проблемні питання, пов’язані з дефіцитом робочої сили саме в тих регіонах, де є дефіцит робочої сили», – зазначив Олег Устенко.

Експерт не виключає міграції робітників з Донбасу і на території решти України, що так само може погіршити рівень безробіття вже загалом в Україні. За його словами, якщо не займатися проблемами цього регіону – це означає «заряджати міну, яка може вибухнути за 5-6 місяців».

XS
SM
MD
LG