Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську поховали 11 невідомих українських бійців, загиблих на Донбасі


У Дніпропетровську поховали 11 невідомих українських бійців, загиблих на Донбасі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

У Дніпропетровську, на Краснопільському кладовищі, відбулась церемонія поховання 11 невідомих українських бійців, які загинули під час бойових дій на Донбасі, зокрема, в Іловайську і Старобешевому.

За даними штабу національного захисту Дніпропетровської області, тіла загиблих були вивезені із зони бойових дій силами волонтерів, Червоного Хреста і військової прокуратури і за 10 днів, відведених на процедуру, не були ідентифіковані.

Як поінформували у штабі, до встановлення осіб загиблих за ДНК, їхні тіла будуть покоїтись на цьому цвинтарі. Після ідентифікації родичі загиблих за бажанням зможуть їх перепоховати.

Проводжали в останній путь загиблих вояків під звуки гімну України і військовий салют. На могилі кожного встановили хрест із написом «Тимчасово невстановлений захисник України» і реєстраційним номером.

За словами першого заступника міського голови Дніпропетровська Вадима Шебанова, згодом на цьому місці планують створити «Алею Героїв».

Водночас заступник керівника штабу національного захисту Дніпропетровської області Катерина Чижик повідомила Радіо Свобода, що найближчим часом у Дніпропетровську мають поховати ще 60 невстановлених бійців із зони бойових дій на Донбасі.

«Крім того, у Запоріжжі не ідентифіковано 87 осіб. Скільки їх усього, дуже важко сказати, адже щодня прибувають загиблі під Іловайськом та Старобешевим. Невідомо навіть, з яких вони батальйонів, адже під Іловайськом були бійці як з добровольчих батальйонів, так і кадрові військові. Взяли у них на аналіз ДНК матеріали, будуть звіряти з матеріалами родичів, які розшукують загиблих», – сказала Чижик.

За даними генерального прокурора Віталія Яреми, у боях під Іловайськом загинули щонайменше 200 бійців.

XS
SM
MD
LG