Доступність посилання

ТОП новини

Санкції проти Росії можуть зняти у разі прогресу деескалації в Україні – Олланд


Президент Франції Франсуа Олланд
Президент Франції Франсуа Олланд

Санкції проти Росії можуть переглянути до кінця вересня у разі прогресу у деескалації ситуації в Україні. Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд під час телефонної розмові з президентом України Петром Порошенком.

«В контексті нового рівня санкцій, які запровадять згідно з рішенням ЄС від завтра (12 вересня), Франсуа Олланд зазначив, що ці обмежувальні заходи можуть переглянути до кінця цього місяця у разі прогресу в деескалації ситуації. Співрозмовники погодились, що індикаторами такого прогресу стане виведення російських військ з території України, звільнення заручників, встановлення контролю за кордоном за участю ОБСЄ. Задля належного моніторингу та верифікації Петро Порошенко закликав збільшити чисельність Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та покращити рівень її технічного оснащення», – мовиться у повідомленні прес-служби адміністрації президента України у Facebook.

12 вересня ЄС та США мають запровадити нові санкції проти Москви. Вони стосуватимуться фінансового, енергетичного та оборонного секторів Росії.

5 вересня учасники тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про режим припинення вогню на Донбасі. Домовленість, крім іншого, передбачала також обмін затриманими та затриманими.

XS
SM
MD
LG