Доступність посилання

ТОП новини

Держприкордонслужба: «гуманітарний вантаж» з Росії потрапив до України незаконно


«Гуманітарний вантаж» з Росії потрапив до України незаконно. Про це йдеться на сайті Держприкордонслужби України.

«Протягом ночі з 12 на 13 вересня в порушення встановленого порядку прикордонно-митного оформлення без присутності представників МКЧХ російською стороною здійснено незаконне переміщення так званого гуманітарного вантажу через пункт пропуску «Донецьк (РФ) – Ізванине (Укр)». Українські прикордонники та митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу і транспортних засобів», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними Держприкордонслужби, російські найманці на сьогодні активізували розвідувальні заходи навколо Маріуполя з метою встановлення місць розташування підрозділів АТО.

«Протягом доби терористами був обстріляний прикордонний наряд. Це відбулося опівночі 12 вересня на ділянці відділу прикордонної служби «Маріуполь», коли прикордонники на автомобілі «УАЗ» поверталися до місця дислокації. Обстріл вівся з мінометів та стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу 3 прикордонника отримали поранення», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, зафіксовано також факти ведення повітряної розвідки та порушень повітряного простору України.

Бойовики ДНР намагаються відновити роботу пункту пропуску «Новоазовськ», стверджують в Держприкордонслужбі.

У суботу до Луганська прибула чергова колона так званого «гуманітарного вантажу» з Росії. За різними даними, в колоні було від 70 до 200 вантажівок, як стверджують російські ЗМІ, з 2 тисячами тонн продовольства.

XS
SM
MD
LG