Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ відзначає День міста в патріотичному стилі, під знаком підтримки армії та без феєрверків


Дніпропетровськ уперше відзначає День міста в патріотичному стилі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:50 0:00

Дніпропетровськ уперше відзначає День міста в патріотичному стилі

У суботу Дніпропетровськ відзначає 238-у річницю заснування. Святкування Дня міста вперше відбуваються в національно-патріотичному стилі й під знаком доброчинної допомоги українській армії.

Просто неба, на десятках майданчиків, відбуваються різноманітні фестивалі, виставки, конкурси, майстер-класи, концерти та інші розважальні заходи. Працює кілька містечок майстрів, проходять фестивалі кави, шоколаду, винограду.

Зранку на Фестивальному причалі Дніпропетровська на свято з «Україною в серці» зібрались тисячі школярів. Більшість дітей одягли вишиванки, дівчатка – віночки, причому, за словами вчителів, зробили це з власної ініціативи. Дехто приніс прапори України та національну символіку. У моді серед молоді також – нанесення фарбою синьо-жовтих прапорців на обличчя.

Цього року традиційний етнофестиваль-ярмарок «Петриківський дивоцвіт», який розгорнули у парку Шевченка, теж уперше проходить під гаслом «Митці Дніпропетровщини – за мир!». Майстри народної творчості не тільки ярмаркують, а й збирають кошти на допомогу українським бійцям.

Кожне місто та район, які беруть участь в заході, підготували свій оберіг ручної роботи, який мають передати українським солдатам на Донбасі з побажаннями повертатись живими.

Представники волонтерських груп та організацій, користуючись нагодою, збирають кошти на конкретні речі для бійців, зокрема, тепловізор для 93-ї механізованої бригади вартістю в 55 тисяч гривень.

Розважальна програма для жителів міста й гостей розрахована до пізнього вечора. Зокрема, ввечері на Набережній розпочнеться показ фільмів із колекції міжнародного фестивалю «Дніпро-сінема» і святкування 110-ї річниці від дня народження Олександра Довженка.

Від традиційного феєрверку над акваторією Дніпра у День міста цього року організатори відмовились: з початку вересня, за рішенням міськради, у Дніпропетровську діє заборона на феєрверки та салюти, яку планують скасувати тільки після завершення бойових дій на Донбасі.

Жінкам, які народять немовлят на День міста, міська влада виділила з бюджету фінансову допомогу – по 6 тисяч гривень.

XS
SM
MD
LG